Sessie
Masterclass 4: Innoveren met Design Thinking
Datum en Tijd
donderdag 4 november 2021, 14:00 - 18:00
Beschrijving
 

Innoveren met design thinkingWat is er nodig om een goede innovator te worden?

  • Krijg inzicht in wat design thinking precies behelst
  • Ontdek wat de waarde van design thinking voor de IT-organisatie en hoger IT-management is.
  • Krijg handvatten voor de toepassing van design thinking

Technologie wordt steeds belangrijker voor organisaties. In veel gevallen is tech key voor het behalen van business succes. De rol van de moderne IT-organisatie gaat daarom veel verder dan het beheren van IT. De CIO moet innoveren en toegevoegde waarde voor de business leveren, met een sterke focus op klantervaring, bedrijfsresultaten en wendbaarheid. 

Daarom moeten de IT-organisatie en haar leiders over de nodige innovatiekracht beschikken. De innovatiemethode Design Thinking is hierin onmiskenbaar. Het biedt handvatten om tot superieure oplossingen te komen, de risico’s en kosten van innovatie te beheersen en om draagvlak voor nieuwe oplossingen te creëren. In Silicon Valley past een groot deel van de startups design thinking toe. Ook corporates zoals Google, IBM en Procter & Gamble innoveren met deze populaire methode.

Design Thinking is breed toepasbaar binnen IT. Het is niet alleen geschikt voor de ontwikkeling van digitale producten en andere vormen van digitale transformatie. Design Thinking is ook zeer bruikbaar voor managementuitdagingen zoals het aantrekken van IT-talent. Bovendien biedt het handvatten om de hedendaagse CIO-rol te vervullen.

In deze hands-on masterclass maak je op praktische wijze kennis met design thinking. Je ervaart wat de kracht en de essentie van deze methode is. Je leert hoe design thinking zich verhoudt tot andere innovatiemethoden. Je krijgt inzicht in de waarde van design thinking voor de IT-organisatie en hoger IT-management. Opgedane inzichten en handvatten zijn direct toepasbaar.